26 September 2010

salah kerh ?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Seberapa Salahkah Diriku ??
sampai kau sakiti aku begitu teruk .
Inikah cara kau membalas aku ??
aku yang selalu ada saat kau terluka .
seberapa hinanya diri ini kat kau??
sampai kau ludahi semua yang aku beri untukmu .
tak ada 1 pun perasaan yang mampu membuatku begitu terluka .
namun aku terlanjur mencintai dirimu dan terlambat bagiku pergi darimu .
bagiku terlalu indah perasaan Itu tak mudah untukku menjauh darimu .
telah aku cuba segala cara tuk bahagiakan kau .
merebut hati kau namun tak semudah yang aku bayangkan .
bila kau tak inginkan aku tuk di sisimu tak pernah ku rasakan sebelumnya .
menginginkan dirinya sampai aku tak kuasa meyakini hatiku bahwa ku mampu berlalu . . .

22 September 2010

realy2 miz u ! T_T


knapew aku perlu lalui sume nie ? aku taa kuat lalui sume nie tanpe ko . knapew sume nie kene kat aku ? knapew ? knapew ko cepat sgat g ? ko tggal an aku sowang2 kat cnie . knapew aina ? knapew ? aku taa pham . aina ! i need u ! pleaz aina pleaz ! tolong aku ! aku tataw cam ner nak luah an yang penting ckunk aku sakit aina . aku sakit ! aku sakit lalui sume nie . lepas ko tader , aku jadi giler . giler dengan kehidupan yang aku lalui . giler bergelumang dengan kenangan2 kiter aina . if ko ader lagi , ko pasti paham per yang aku ase ckunk . juz ko yang phm n buat aku tenang . tader capew aina juz ko ! aina . . pleaz take me away . . aku da penat dengan idop aku ckunk ! aku give up aina , aku give up ! ! aina . . aku rindukan ko . rindu belaian ko , manjew ko , kasih sayang ko , kegilaan ko , evryting bout ko aina . . aku rindu sangat2 saat kite bersame aina . aku rindu ko ! sampai biler aku perlu lalui sume nie ? sampai biler aku ley tahan nan idop aku nie sejak ko tader ? sampai biler ? aku still ingat pesan ko . ko cakap
" cik , if 1day aina tader , aina hope cik jage diri bek2 n plezz jangan penah ingat aina lagi . anggap kite taa penah kenal n anggap aina taa penah wujud lam dunia kecik juz anggap aina macam angin yang lalu yang taa penah wujud cume merasai kesejukan nyer jer cik ."
kenapew jadi cam nie aina ? knapew ? sume salah aku aina . salah aku ! if kate malam 31/08/07 aku taa pakse ko kuar nan aku n bwak moto ko sndiri , sume nie taa kan jadi cam nie . sume salah aku aina ! salah aku !  ko jato dpan aku . sume nyer depan mate aku ! aina ! aku mntak map sangat2 . aku sayang ko ! knapew sume nie perlu jadi ? knapew ko tiggalkan aku ?aku taleyh lupe an kjadian tu termasok ko aina . ko kawan aku . kawan yang paling rapat n bek nan aku . setiap msalah aku , ko tolong setel an .tp ckunk ? ko da tader lagi . da tader capew ley tolong aku , sayangkan aku cam ner ko sayangkan aku dulu . nie da takdir aina .aku doakan ko da sentiase aman kat canew . 1ary , kite akan jumpe lagi . . .

ko tetap dalam ingatan aku . .
kenangan ko nan aku sentiase ader lam aty nie . . .

NURUL AINA SYAFIERA BTE MOHD KHALID
                _29 DEC 1991 - 31 AUGS 2007_

ya allah . kuat an aku . aku merayu padamu ya allah . berikan aku kekuatan tok lalui sume dugaan yang kau berikan .

21 September 2010

for u ='|

u wont be his frist ,
 his last or his only ,
he's love before ,
 he will love again but if he love u now what else matter ,
hes not perfect and netiher are u and the 2 of u will never be perfect but if he make u laugh ,
at least onec causes u to think twice ,
and admits to being human ,
and making mistake . . .
hold on to him ,
and give him all u've got ,
he is not going to quote peotry ,
he is not going to be thinking about u every moment ,
but he will give u a part of him ,
that he knows u can break dont hurt him ,
dont change him ,
dont expect too much from him ,
smile when he makes u happy ,
cry when he make u sad ,
and mizz him when hes not there .. . . . . . .

17 September 2010

kami giler ! :D

16/9/10 aku balek kl . after balek aku kuar n nak cari kwan2 aku but sowang pon aku xjupe . huhu . cedeyh uh . aku balek kowang tader an . . waarrrr !  :'( . dari pagi aku cari dowang xjumpe2 gak , mane tah dowang g . n las skali i get 1 call from my bez fwenz yan . dyer ajak aku g uma fwenz R.O.T.S kitowang . aku pon per g , set n grak jer la . huhu .

after g uma ayam , kitowang dpat suppoter from ayam n sis zura . dyer ajak kitowang hangout karoeke at brem mall . dyer support sume . huhu . cian at kow zura . 
kitowang hang giler2 bagai nak pecah uh bilik karoeke tu kitwong keje an . giler lah . yelaa , da lame taa jupe dowh . masing2 bz nan keje campai mase tok kwan2 pon da tader . hukhuk . yang paling best bkan per , best tgok si zura nie dok buli kitowang jerk . . pas sowang2 dyer buli . huhu . per nak wat , layan jer la . hukhuk .


penat mlayan krenah minah sowang nie . syok betol dyer buli kitowang . da penat dyer buli kitowang n wen kitowang dapat point , haaaa , trok kowt dyer kene buli plak . cian uh at ea . nak nangiz kowt . wakakak ! zura . jangan mara . hekhek . :p

after karoeke kitowang da penat giler kitowang g mkan . huhu . 
anyway , tenx zura . kow the best ! :D
haha ! kowang wat aku jadi giler . kowang the best ! mentang2 da lame taa jupe skali dpat jumpe , perghhhh ! best dowh ! be crazy ! huhu . . .

terus terang

13 September 2010

why u cant story to me ?


baru tadi aku dpat 1 text dari dyer n dyer tanye at aku dyer nie truk kerh ?? jaat sangat kerh ?? aku jadi sengal kejap n aku tnye dyer npew tanye cam tu but ea xnak ckap . . y ?? but ea xnk cter . . aku xphm mksud ea n still tetanye2 camai ckunk npew ea ckp cam tu . . slah kerh if aku tnye ea ?? slah kerh if aku care bout her ?? aku jd xphm . . aku tau aku xperfect cam owang len but . . erm . .  ntah lah . . sumpah aku cakap , ary2 wen aku tau ea der prob but if aku tnyer ea cbe sorok n ea xnk citer at aku , i cry . . i cry bcoz u . . bcoz i dont want look u in the problem like before this . . hey ! the siezly i lurf u ! pleaz stop that n dont want to secret to me again . . owang tnye coz owang syg awk . . owang ckap perh at awak slame nieh ??? stiap mslah ley setel rite ??? so jangan la cam nie , xmo simpan sowang2 . . awak . . awak tu xbpew chat an , beter jge diri awak tu bek2 . . owang bukan nak bising ker pe ker but owang tension . .awak , owang nak tnye ckit ley x ??? npew awak suke wat owang nangiz ??? suke wat owang tension ??? suke wat owang jelez ??? jujur owang ckap owang jelez wen owang tgok awak na boy len . . jelez cgt2 ! owang x tau npew . . npew yer wak ??? owang xpham . .owang tau kite juz frenz like u said but in the same time i dont tink u are my frenz . .  y ??? bcoz i lurf u n more than lurf . . i want take u be my lurf but i can 't . . bcoz u have your life n your choice . .  beter owang xley nak pakse awak tok time owang lam idop awak . . owang penah mntak tok bersame nan awak but pintu aty awak xtbukak tok cpew2 g . . jujur owang ckap mmg time tu aty owang trase sangat tp taperh . ..owang xkesah . .adat la if kecewa coz x pat per yang kite nak . . owang taley nak slah an awak n awak der pilihan awak sndiri . . owang akan try mntk skali jer lagi tok brsame nan awk tp bkn ckunk . . mybe 1 day ??? 1 week ??? 1 month again ??? 1 year ???or owang xkn mntk tok couple nan awak agyh . . but if 1 day owang tanye at awak , n if time tu owang dpat jer jwpan yang tepat  n siez , owang tau nak wat per n owang xkn sesekali g bkak sal tu . . gune an pluang yang ader n abai kan if btol2 awak ase awak xperlu an peluang tu . . peluang tu datg sekali jerk n xkn dtg lg . . i know u looking my blog . . if u read this n my word make u hurt , im sorry . . owang tader niat nak wat awak luke or wat but owang da xthn nak smpan g bnde nie at lam aty owang n owang terpakse luah an n xnk secret paper nan awak . . this the last secret from me n i hope u tink back wat i write at here . .
 sorry . .
i can't cheatz my self n do the fake life again . .

11 September 2010

kecoh !


cam bese tiap2 taon fmly aku kompom kecoh . cam nak pecah uma dikeje kan nyer . mne tak nyer ader ke patot pagi td sume bangon lambat . dkat kol 8 bawu nak bgon . perhhh ! sengal uh . igat da bgon lmbat tu uke la troz g mandi n nak ciap2 but ble da mandi n time nak ciap2 pakai baju raye boley plak baju raye melayu aku tade . . time tu mak aku nga ciap2 an bpak aku . . aku tnye mak aku cam nie ,


A = mak ! baju melayu ang mne ?
M = ntah ! mne mak letak pon mak x ingat la long . . 
A = haaa ? agak2 ar mak . . orang sume da nak g masjid nak sembahyang da nie . t lambat plak . . adesss !!
M = tggu la kjap . mak cari . .
A = ha yelaaaa . .

5minit kemudian :

M = along !!
A = haaaa ! npew mak ?
M = baju melayu ko tetinggal kat rumah !!
A = haa???!!! agak2 ar mak !! adoyai !!! da tu ang nak pakai baju perh nie ???!! grrrr !
M = btol . . mak tak tpu . . sah tetinggal . . 
A = da tu cam ner nie ???????
M = nak wat cam ner , pakai jer la baju yang mane ader . . bukan nyer ko pakai lame pon . .
A = ermmmm . .
M = da tu ko nak mak wat cam ner long ?? nak mak balek canew amek kerh ??
A = xya laa .  biar jer la . . 

ader lam lebeh kurang 10-15minit aku merungut pastu ader plak sowang minah nie balek pagi tu . . aku pon g dpan tgok capew yang datang . . tup2 ! sis aku alek uh ! sis aku pon pggil aku mntk tolong angkat brg2 ea . aku pon g la . pastu aku citer at ea sal aku tader baju raye ( melayu ) . sis aku gelak an aku . aku pon per agyh bengan arh . grrr! pastu ea cakap at aku cam nie . .


S = ko nyer baju tetggal at uma an ??
A = mne ko au kak ??
S = tau laaa . 
A = mak kol ko ker td ??
S = tade lah . .
A = da tu ?? mne ko tau ??
S = ader la . . .
A = bek ko cakap !! lau x . . 
S = lau x per ??
A = aku xnak kawan ko !
S = lah ?? sengal la ko nie !
A = aku plak kne ?? ko tu lagi sengal kowt . ahahaha !
S = bnyak cakap plak ko nie . . angkat barang nie cepat !
A = yelaaaaaa .

da pas angkat brg2 sis aku tu dyer bg aku somting . aku terkejut , aku tanye at ea ape nie ? pastu ea ckap buka la . ngan xckap bnyk aku bkk . alangkah terkejut nyer aku , melompat2 kesoronokan . sis ! sayang ko lorh !! dlam bungkusan tu baju melayu aku yang ttgal at uma tu . . sonok gler . .  aku da mlas nak buang mse aku twoz pakai n ciap2 n troz g masjid . . epy gler uh !!!!   :D

raye weh ! ! :D

SELAMAT HARI RAYA !!

MAAF ZAHIR DAN BATIN 

08 September 2010

sorrry

1stly aku nak mntk mapat memeber bek aku sharis (caca) coz aku da plan nan ea nak g shopping raye at 28/8 td but ader mslah teknikel ckit aku xjadi folow . ca . . .  sory sgt eyh . aku der job at jb tu yang pat folow ko tu . sory sgat2 ! n 2nd aku nak mntk map at sowang  g  at eila . . coz aku jajni nan ea 28/8 td aku nak g jpe ea . tp tu ar aku lam dpt emergency job lak tok raye . .huhu . awak . . . sory au coz g jpe 28 tu n twoz ilang cam tu jerk . . owang bkn xnak bg tau but owang kelam kabot n campai encet owang pon ttgal . . huhuhu . . sowy sgat2 ! owang mntk map yer . . :(( cian at awak coz cntc owang xpat . n the last aku nak mntk map at member2 community aku FRENZ CLUB COMMUNITY coz xpat join event buke pose nan kowang . . sowy sgat !