11 September 2010

kecoh !


cam bese tiap2 taon fmly aku kompom kecoh . cam nak pecah uma dikeje kan nyer . mne tak nyer ader ke patot pagi td sume bangon lambat . dkat kol 8 bawu nak bgon . perhhh ! sengal uh . igat da bgon lmbat tu uke la troz g mandi n nak ciap2 but ble da mandi n time nak ciap2 pakai baju raye boley plak baju raye melayu aku tade . . time tu mak aku nga ciap2 an bpak aku . . aku tnye mak aku cam nie ,


A = mak ! baju melayu ang mne ?
M = ntah ! mne mak letak pon mak x ingat la long . . 
A = haaa ? agak2 ar mak . . orang sume da nak g masjid nak sembahyang da nie . t lambat plak . . adesss !!
M = tggu la kjap . mak cari . .
A = ha yelaaaa . .

5minit kemudian :

M = along !!
A = haaaa ! npew mak ?
M = baju melayu ko tetinggal kat rumah !!
A = haa???!!! agak2 ar mak !! adoyai !!! da tu ang nak pakai baju perh nie ???!! grrrr !
M = btol . . mak tak tpu . . sah tetinggal . . 
A = da tu cam ner nie ???????
M = nak wat cam ner , pakai jer la baju yang mane ader . . bukan nyer ko pakai lame pon . .
A = ermmmm . .
M = da tu ko nak mak wat cam ner long ?? nak mak balek canew amek kerh ??
A = xya laa .  biar jer la . . 

ader lam lebeh kurang 10-15minit aku merungut pastu ader plak sowang minah nie balek pagi tu . . aku pon g dpan tgok capew yang datang . . tup2 ! sis aku alek uh ! sis aku pon pggil aku mntk tolong angkat brg2 ea . aku pon g la . pastu aku citer at ea sal aku tader baju raye ( melayu ) . sis aku gelak an aku . aku pon per agyh bengan arh . grrr! pastu ea cakap at aku cam nie . .


S = ko nyer baju tetggal at uma an ??
A = mne ko au kak ??
S = tau laaa . 
A = mak kol ko ker td ??
S = tade lah . .
A = da tu ?? mne ko tau ??
S = ader la . . .
A = bek ko cakap !! lau x . . 
S = lau x per ??
A = aku xnak kawan ko !
S = lah ?? sengal la ko nie !
A = aku plak kne ?? ko tu lagi sengal kowt . ahahaha !
S = bnyak cakap plak ko nie . . angkat barang nie cepat !
A = yelaaaaaa .

da pas angkat brg2 sis aku tu dyer bg aku somting . aku terkejut , aku tanye at ea ape nie ? pastu ea ckap buka la . ngan xckap bnyk aku bkk . alangkah terkejut nyer aku , melompat2 kesoronokan . sis ! sayang ko lorh !! dlam bungkusan tu baju melayu aku yang ttgal at uma tu . . sonok gler . .  aku da mlas nak buang mse aku twoz pakai n ciap2 n troz g masjid . . epy gler uh !!!!   :D

No comments:

Post a Comment