29 November 2010

miss u a lot ummy norizan syafiqah :(

teringat aku sal dyer , dyer tu special at aku but tuu dulu . ckunk daa ader idop masing2 . actly , dyer ex aku , tuu time skola . ckunk pon dyer da der boy dyer sndiri n aku pon da der gurlz aku , but we still frenz after clash . ntah ttbe , teringat sal dyer , mybe bab dulu slalu cntac n ckunk jarang , ( bkan jarang , daa taa cntac pon ! ) heee :P . bkan tanaa cntac dyer , tp tah , mlas lak naa kacau awek orang , ( awek sndiri pon taa terjage , naa jage awek orang , blah laa ko kecik ! ) hehehe :P . g pon bkan perh , dyer pon ader exam taon nie , dyer candicated STPM uh . ngeee~ tp siez , tah , ttbe aty aku ase miz at dyer , mybe terkenang time skolaa dulu kowt , or mybe miz cara dyer care an aku , sore manje dyer , tah laa . everyting in my mind now juz thinking bout her . i dont know y . huhuhu . dyer comel , cute , ader 1 picx dyer at aku , n still aku smpan wat kenangan , picx dyer serupe cam anak cine . aku suke tgok picx tuu . huhuh . tp sygs jerk , picx aku nan dyer tate . warrrrr ! :'( .
bez time skola dulu , kami taa jaat , juz kami nakal jerk . huhu . igat lagi aku , ponteng or fly skola mesti lepak town RAWANG , n after that going to Sg.Kancing . huhuhu . buleyh dikate an tiap2 mggu betepek kat ctu . huhuh . nan kawan aku , ara , epy , aslam , kak anez ,yazid ,arshad n ader g sowng 2 yang aku taa igat name dowang . huhuhu . tp siez arh , time skolaa tuu , mmg kami nakal sangat . huhuh . after that nek kerh , form4 , dyer pon pndah puchong ,uhux3 . nangiz kowt aku time dyer pindah tuu . waarrrr ! :'( . tp naa wat cam nerh an , dyer naa pindah . taa kan aku naa halang plak . adessss ! paper pon , dyer ex aku yang terbek , bkan terbek perh , terbek skali melawan cakap aku . hahah ! tp bez . dyer ajar aku erti khidupan nie , if tate dyer , ntah laa . taa jadi orang aku nie . jadi setan jerk . ckunk , aku daa der kerjaya aku sndiri , n hopefull dyer apat capai aper yang dyer ingin kan lam hidop dyer , n dyer dpat kerjaye dyer after STPM t . huhuh .
p/s : ummy ! jage diri bek2 kat canew k . igat , study tol2 n jawab exam tuu tol2 t . if ditakdir an ilahi , kite akan meet 1 days t .  tenxz a lot coz make me smile when i see your picx . i miss u a lot ummy . u are my BFF'S . heee :D

to my dear : bby ! b tau bby bkak blog b . jgan jelez k . nie juz luahan perh yang b ase , b taa kan curang nan bby uh . b sygs bby ketat2 meh ! beter , no need to be jelez k dear ! ILUSFDMMY !,





.

try to not cry

I’m not the type to get my heart broken , i'm not the type to get upset and cry cause i never leave my heart open , never hurts me to say goodbye . relationships don’t get deep to me never got the whole in love thing n someone can say they love me truely ut at the time it didn’t mean a thing . my mind is gone, i’m spinning round n deep inside, my tears i’ll drown ! I’m losing grip, what’s happening i stray from love, this is how i feel ! 
this time was different felt like , i was just a victim n it cut me like a knife when you walked out of my life . now i’m, in this condition n i’ve, got all the symptoms Of a girl with a broken heart but no matter what you’ll never see me cry did it happen when we first meet cause it’s hurting me to let it go maybe cause we spent so much time n i know that it’s no more i shoulda never let you hold me baby , maybe why i’m sad to see us apart i didn’t give to you on purpose gotta figure out how you stole my heart .
how did I get here with you ? i’ll never know i never meant to let it get so, personal after all i tried to do , stay away from loving u . I’m broken hearted , I can’t let you know n I won’t let it show u won’t see me cry all my life .

mood : crYinG :'|




.

as much ?

As much as I love u , as much as i need u n i cant stand u . must everything u do make me wanna smile , can i not like u for a while ? u wont let me u upset me gurlz and then u hug me , all of a sudden I forgive that I was upset , can't remember what u did ? but i hate ! u know exactly what to do so that i cant stay mad at u for too long thats wrong and u know exactly how to touch so that i dont want to fuss.. and fight no more , said i despise that i adore u .  i hate how much i love u gurlz , i cant stand how much I need u but I juz cant let u go n i hate that i love u so . u completely know the power   , that u have the only one makes me laugh ! said its not fair how u take advantage of the fact that i will be under reason why n it just aint right . 1 of these days maybe your magic wont affect me n your kiss wont make me weak but no 1 in this world knows me the way u know me . so u'll probably always have a spell on me k .

23 November 2010

selamat pon

sabtu tadi family aku bz giler .n di bagi gempar lagi nan 1 berita .  mane taa nyer . si uncle aku nie haa , ttbe alek kg n twoz cakap naa bertunang nan awek dyer ( ckunk tunang dyer laa ! ) tuu . kelam kabot jadi nyer . taa cakap banyak family aku pon ikot an jerk aper yang dyer naa , kitowang pon folow jerk laa . huhuh .

nie laa awek kesayangan dyer . ( tunang dyer )

uncle aku nan tunang dyer aza .
 akhir nyer , selamat gak dyer bertunang . twoz berseri2 muke uncle aku sowang nieh . heee :D

15 November 2010

for my bFF's

I feel like I've known you forever,
Although I only met you sometime this past year,
But our friendship will remain forever,
No matter what shall cross our paths and hearts..

The best thing that's happened to me,
Is finding a forever friend like you,
You're there to listen, help, and talk to,
And best of all, I know I can confide in you..

Some say the best love is one sprung from friendship,
So I feel this is why we should try,
Time leads us in this direction,
Should we follow on down the line?
Friendship and love are always intertwined,
Too close which sometimes causes confusion,

But if we don't try, we will never know if it was meant to be,
But forever you will remain my friend..

I don't know if this is going to work,
I'm not totally sure we should try,
But I have all these mixed feelings,
Bottled up inside..

I love you both inside and out as my best friend
,And I know that you love me that way too,
So when I say
"best friends forever"

That even means when I'm saying"
Goodbye, I love
you, too
."

ur frenzship

When you feel sad and betrayed
Who can you count on every single day?
When you feel lost and alone
Who will be there for you in every way?
When you've made mistakes and bad decisions
Who can you count on to tell you you're wrong?
When you feel you can't go on
Who will be there with a feel-better song?
Look into your heart and you will find
That person you can trust is not far away.
Look deep into yourself, don't give up,
For if you do, it's yourself you'll betray.
When you're looking for answers
To all your questions and dreams,
There is one person you can count on,
It's impossible, I know, it seems.
But take a few moments to look deeper inside.
Look into your heart and there you will see.
You'll be surprised when you find out
That you've been looking at ME..
be'coz
We are frenz forever ..

14 November 2010

past memories


memories yang dulu wat aku menangis bile aku terkenang kan kisah kite . dari kite mule kenal , dekat mane , suume nyer . care kite bine cinte kite , pertahankan cinte kite , hubungan kite agar taa ptoz kat tgah jalan . kite berjanji akan still bersame walau aper skali pon dugaan yang datang . kite janji after ko abez study kite akan bertunang n pastu nek pelamin . tapi , aper dah jadi ? mane ko pergi ? ko tinggalkan aku sorang2 kat cnie . ko buat aku jadi giler , pikirkan diri ko . ko buat hidop aku taa sempurne lepas ko pergi . n skunk , ko daa tader lagi kat cc aku n ko pindah jaoh dari aku . ko idop terkurung . kenapew ? kenapew perlu ko buat sume nie ? perlu ke ko jadi macam tu ? aku tau nie bukan yang ko nak tapi keadaan n kawan2 buat ko jadi cam nie . aku kenal ko . aku kenal sapew diri ko sebenar nyer . aku kenal ko bukan sehari dua , actly dekat 6 years . kite couple 5 years 8 months 16 days .
kite daa masak nan pangai masing2 . tapi kenapew ko putoz an hubungan nie sebab an seseorang ? kenapew ? mane pergi janji2 ko ? mane sume tu ? mane hajat kiter tok bersame ? ko musnahkan sume nie skelip mate . ko tinggal an aku sorang2 . kenape lyz ? kenapew ? aper salah diri nie kat lyz sampai lyz sekse diri nie ? aper yang lyz taa apat dari orang ? sume lyz dapat . actly lebeh lyz . cukop sume nyer orang bagi kat lyz . tapi kenapew lyz wat orang cam nie ? sumpah orang cakap , orang sedeyh tgok lyz . sedeyh tgok n dga ape yang da jadi . sumpah ! orang still sygs lyz macam dulu , taa pernah terlintas naa buang lyz dari idop orang . malah orang tau , orang taa mampu idop tanpe lyz walaupon orang daa ader yanie , but this hearts still 4 u dear . plezz ! dont make me being crazy again . dont make me hurts ! orang dapat story dari amalyna , yang lyz ckunk taa stay stose n stay at melake , but orang taa puas aty n orang g jupe mak n tanye betol kerh lyz taa stay cnie g n mak ckap yer .but y ? y u must do like this ? y lyz ? give me answer . kenapew lyz taa naa dga cakap orang ? kenapew lyz taa naa dga cakap family ? look now ! what happen to u !? u are alone at there . nobody beside u now ! hey ! grown up k ! after kuar , jangan wat pangai g k . plez ! i'm begging to u !




















kenangan nie akan still abadi dalam diri ini . taa kan aku buang dari idop aku . aku akan ingat sampai mati . selagi ader nyawe nie , akan aku kenang diri kau sampai bile bile .

mungkin silap aku ?

Bila aku mengenangkan sejarah kita bersama , pasti aku kan teringat kisah suka duka bersama . Mengapa aku yang terusan menanggung segala derita inisedangkan kau yang disana tersenyum dan sering ceria selalu .  mungkinkah aku yang bersalah ? puncanya kau berubah ? tapi apa kurangnya dirimu ? yang selalu menyalahkan diriku . salah silapmu sering tertutup ,  salahku asyik disebut . tanpa hiraukan perasaan ku , kau pon pergi terus berlalu . .

13 November 2010

kepastian

^
EX aku
petang tadi aku kol adeq agkat aku tah knapew ttbe rase naa kol dyer . n aku nga sembang nan dyer , ttbe dyer bkak 1 story yang aku taa tau pon n tate capew bagi tau kat aku . dyer bagi tau aku yang ex aku daa taa stay at sentose n ckunk dyer stay at melake atas sebab tertentu . aku terkejut n taa caye aper yang adeq aku bagi tau kat aku . evryting yang adeq aku story , aku taa caye langsong sampai aku taa puas aty n tanye kawan2 dyer yang len , sume cakap bende yang samew . samew macam adeq aku bagi tau kat aku . aku naa kan kepastian yang tepat n btol , after aku alek keje , aku gerak g umah ex aku tu n aku tanye sendiri kat fmily dyer .ternyate aper yang adeq aku n kwan2 dyer cakap betol . aku keliru n tetanye2 , perlu ker dyer buat sume nie sampaikan susah kan diri dyer . aku sedeyh !! aku terkilan dengag sikap dyer . dyer taa rase kerh idop dyer sekse sekarang . tanpe orang yang dyer sayang , tanpe kawan2 dyer , tanpe family dyer kat cc dyer . aku kesian kat dyer tapi sume daa late . dyer yang pilih sume nie . aku hope , after this dyer sedar aper yang dyer buat selame nie betol kerh taa . aper aku pesan n kawan2 dyer ckap betol ke tidak . ermmm .


mood : sad !!

kisah dulu !

smalam , aku dpat 1 kol dari someone yang aku da lame idamkan dari dulu . aku pon angkat kol dari no tuu . after that , aku tanye sapew nie ? mane dapat no aku ? n banyak agyh arh . but tanpe aku duge , n alangkah terkejut nyer aku bile dyer perkenalkan siapa diri dyer n dyer bagi tau yang name dyer Faziera . aku jadi taa tentu hala n terkedu sekejap .
ya allah , adakah doaku selame ini kau perkenankan untuk bertemu balek dengan dyer lepas 4 taon kami terpisah .
tanpe aku sedari dalam mase yang samew tah kenapew tibe2 ader air mengalir dari mate aku n jatoh ke bawah . cinte yang penah terjalin dan terputus kini kembali .
mase yang samew dyer ajak aku jumpe kat IOI PUCHONG jumaat petang after aku alek keje . aku pon per agyh , set jer laa . bez kowt dpat jupe alek  after 4 years . huhuh . dyer taa banyak perubahan , still cam dulu gak . kecumelan dyer ,keayuan dyer , sume tu taa brubah pon . mase nga kuar nan dyer , lepak nan dyer , ntah kenapew ttbe aku tebukak story lame sal kami n nga syok cerite , ttbe dyer pegang tangan aku ngan kuat . ( sakit dowh ) . n dyer mintak aku stop an story tu .aku tanye arh kenapew ? taa suke kerh dapat jupe alek , like dulu sblom terpisah kat dyer . dyer taa cakap paper n juz pandang ke bawah sambil nangiz jerk . aku angkat kepala dyer n dyer pandang tepat kat anak mate aku , n dyer cakap ,  ( sory sygs , kite taa kan dapat alek cam dulu . faz mntak map sesangat at kecik .) lepas dyer ckap cam tu , aku terpandang somting n perasan sesuatu yang buat aty aku rase lain n taa senang . aku ternampak sebentuk CINCIN kat jari manis dyer . time tu , aty aku mule terdetik berkate adakah dyer milik orang ? or dyer daa bertunang ? aty aku sentiase bekate2 . taa cakap banyak , aku pon tegur dyer n cakap , ( faz ! cantek cincin . ) sambil aku senyum2 . after that , dyer jawab , ( cik , nie cincin tunang faz . faz da jadi tunang orang . faz mintak map banyak2 kat kecik . faz daa langgar janji kite dulu .) dyer bercakap sambil menangiz . aku jadi terkedu .aku taa tau naa cakap paer n juz aku ley wat , aku tabah an aty , n says tahniah kat dyer . aku taa mampu naa wat paper g . aku hanye mampu senyum menangis taa ber airmata .
 taperh laa faz, tuu sume bukan salah faz  . nie sume takdir . aper yang aku harap 1 jerk . ko bahagia disamping insan tersayang n tolong lupe an kechik kat cnie n jgan ingat lagi kat kecik .anggap kite meet tu hanye sekadar terserempak . akan kechik hargai cinte tuu kalau kiter bersame . but , ermmm .

mood : crying :'(

kerja laa !

hari2 kerje . huuu . penat seyh . uhux3 . per naa wat ? kerje laa . lau taa kerje , cam ner naa pat dwet . kan kan kan ? hehehe . :)) paper pon , bez uh . dpat timbe pengalaman baru , sume ader . tapi yang taa bez nyer 1 jerk laa . bile dpat gaji , perh . blom smpai ujung bulan , dwet daa abez . tataw g mane . huhu . ntah laa . kdang2 mlas naa kerje but bile taa kerje , tate dwet . taa kan naa mintak dwet at mak bpak plak . koyak laa dowang . huhuhu . anyway , kerje kechik kerje !!

03 November 2010

yeye ! da keje ! :D

yez ! akhir nya . aku dapat gak keje . huhu . keje perh ? jangan ditanye meh . malu aku naa sebut . huhuhu . :P
keje aku berat tapi rilex . hahaha ! bez siot ! cite2 ku untuk bekerja cam tu dah tercapai . huhu .
stat ary nie , aku naa keje jerk . cari dwet banyak2 . naa kuar an 4 tayar plak . hahahah ! 
tunggu jer meh . impian ku akan tercapai nanti . huhuh . 
naa tau kerh keje aku perh ckunk ? adesss ! malu  laaa . huhu . 
naa tau gak ? uke2 . aku tukang bace plan lukisan kejuruteraan uh . uhux3 . 
bace tu bace gak , pas bace kene wat keje . hukhuk . 
paper pon , aku naa capai target aku tok 4 tayar nanti . heee :D

02 November 2010

terkejut ?


kemarin , tah aper ker giler aku ttibe jerk teringat kat someone nie n twoz kol . huhuh . 
aper sengal ko nie kechik ? taa pasal2 ko kol dyer ? mesti ko rindu dyer nyer sore an kecik ? heeee :D
ntah laa . aku pon ta au knapew aku ley kol dyer . huhuh . tapi paper po n dyer tetap kawan aku . heee :D 
rindu aku kat dyer da terubat , walaupon mase kol tu ader bertekak ckit , tapi sume tu aku taa mek aty pon . g pon mmg slah aku pon . huhu .
anyway , tenx eila coz pickup cik kol . huhu . :D