12 July 2011

new hair :)

hey-2 . kechik fredraz ader story lagi nie. korang nak tau ? kechik wat rambut + colour baru . huahuahua . senanyer , wat rambut nie sajew jerk , bosan-2 . daa bosan asyik tengok waner itam jerk , bosan plak uh =_=" . bagi aku , warne n style nie daa smart wat diri aku , tapi tak au laa pas korang tengok per plak korang nak cakap an . aku tak kesah laa . rambut aku , suke aty aku lah . heeee :)   btw , enjoy yaw :D
nie laa style n warne rambut baru aku :)
juz smile with new hair :)




STORY suda HABIS

11 July 2011

trip SABAH :)

1 julai 2011 until 5 julai 2011 aku ekot famly aku trip g sabah memang terbaek . kat sanew , macam-2 aku buat . balek sanew pon setaun skali . aku rindu tempat sanew . sanew tempat dyer tenang . segale msalah aku kat kl , biler sampai sanew , aku tenang . pikiran yang kusut , sume jadi tenang . aku g pulau , jlan-2 ekot fmly aku , panjat gunung kinabalu , macam-2 laa activty aku kat sanew . ntah biler laa nak g sanew lagi , maybe taon depan kowt . taper , tak kesah biler , yang penting , aku hepy + senang + tenang biler kat sanew :)



at Pulau Manukan , Sabah :)
seronok + ceria jerk muke aku . haha !

Tapak Sulaiman at Pulau Manukan .
( time nga snokling , aku jumpe . idop lagi tau !! )


jeti Pulau Manukan . nak alek hotel dah :)

time nie aku kat Poring Hot Spring , Sabah :)

yang nie plak kat kaki gunung kinabalu :)
at Memorial Park :D


tenang jerk biler kene angin yang kuat :)

kami keluarga bahagia :)
( depan pintu masuk Memorial Park )


at Memorial Park , Sabah :)

bersamew Bonda tersayang at kaki gunung Kinabalu :)

happy family at kinabalu park :)
( time nie nak alek dah )
 
memang hepy disanew :) 

sory late pos . bab aku sebok + banyak kerja . paper pon , enjoy k :)






STORY suda HABIS

26 June 2011

malam minggu

pagi tuu aku gerak g kl . mule-2 aku engat nak g semanyih tapi tak jadi . aku pon lepak laa kat kl tuu bagai nak giler , macam orang giler . sorang-2 , kesanew keamri . merayau bagai nak rak . huhuhuh . lepak punyer lepak , aku teringat sorang kawan , aku pon g lepak nan dyer kejap kat tempat keje dyer . lepak , sembang citer tu ini , aku pon gerak g klang jap ( hehehe ) . aku sampai klang , aku urus kan sume nyer yang tak setel lagi ( ader laa urusan aku ) lepas setel sume tuu , aku teroz contac sorang nie , cakap nak jumpe ( lame tak jumpe dyer kowt . janji nak jumpe dyer sebelom nieh , sume tak jadi , tapi aey nie , sume abez aku redah ) huahuahu :P      aku sampai-2 jerk , aku tengok dyer nga wat keje , ( dyer tengah angin time tuu ! takot !!! ) dyer abez jerk keje , kitorang pon lepak . ( lepak 3 orang k ! not 2 orang :)  ) sembang-2 , sedar dah petang . aku pon alek arh kl alek . alek , lepak kl alek , nak g BB ( bukit bintang ) jalan plak taleyh masok , aku pon ekot jalan blakang nak masok ker BB terjumpe plak abang aku sowang nieh . ( buleyh plak dyer sergah aku . macam polis dowh !!! menggelejat aku ) huhuhu . aku pon lepak-2 ar nan dyer kat BB . lepak-2 , masok air jap , aku jumpe plak EX aku nan BF baru dyer . huahu . sweet kowt dorang . macam pinang dibelah 2 dowh . sweet sangat-2 !!! :)  . lepas jumpe dyer , member-2 aku yang laen pon datang , datang , lepak skali , lepak samew-2 jagi sewel + masok air + giler , kitorang pon gerak pusing-2 , jalan-2 .( malam minggu kan ) . paper pon , malam minggu yang terbaek :)

 

STORY suda HABIS

16 June 2011

kene blok dowh !

account FACEBOOK kene blok !
p/s : padan muke kaw KECHIK FREDRAZ :'|


STORY suda HABIS

08 June 2011

infomation :)

hey hey ! having information :
KECHIK FREDRAZ
is still SINGLE oke .
not TAKEN already :)
TQ




STORY suda HABIS

^_^

mulekan MISI baru ,
AZAM baru dan
yang penting HIDUP baru .




STORY suda HABIS

search

dah lame aku rindu an sesuatu yang datang dan pergi begitu sajew . aku rindu an kasih sayang . aku jelez + cemburu biler tengok kawan kawan aku sume , sume ader yang punyer . ader orang jage dorang even jaoh tapi ader gak yang nak jage dorang tapi aku ? ermmmmn . I'M ALONE :(   aku sorang-2 , lalui idop tak cam dorang . kuar samew samew , lepak , dating , pergi sanew sini , sume nyer ber-2 . TAPI aku ? seorang diri . aku teringin sangat nak cam dorang , epy-2 bagai tapi buleyh kerh aku dapat cam dorang ? mungkin buleyh just kene sabar cikit . aku daa bosan idop sorang-2 cam nie . aku nak sorang yang leyh jage aku , amek berat sal aku , mane aku pergi , risau an aku , aku nak cam kawan kawan aku . sumpah aku RINDU an sume tuu . everyting bout love . i miss ! :'(

p/s : kenapew kaw tinggal an aku by ? aku rindu an kaw . sume sal kitew , kenangan , sume tuu aku rindu by . aku betol-2 rindu an sume tuu . tapi bueyh ker aku dapat peganti diri kaw ?kaw cukup bermakne lam idop aku , cukop indah by . by . . 6 taun kitew bina sume tuu tapi lam mase 1 jam , sume tuu ilang an by ? sume tuu dah tak bermakne kat diri kaw an by ? aku tak salah an kaw by , tapi kaw patut tau by , bukan senang nak pertahankan sume tuu . by . . aku RINDU an diri kaw , still taleyh lupe  an kaw even daa staun lebeyh kitew putoz n now kaw daa jadi milik orang tapi kaw tetap bermakne kat aku by .  :'(




STORY suda HABIS

06 June 2011

rosak !

alahai . aku daa bosan uh , lagi laa tambah bosan coz HANFON aku rosak ( haish ! buleyh plak ko nak jahanam time-2 cam nie ) ngeee~ bosan laa pulak tader fon nieh . tapi biler dipikir-2 alek , bez pon ader , bukan bez aper , bez tader gangguan . hhahah !tader yang ngacau aku , lau tak , 24/7 asyik bebn=unyi jerk fon tuu ( naek tension pulak aku , lagi-2 nga keje , dan-2 tuu gak laa nak bebunyi ) huuuuu~ tah biler laa nak betol an fon aku tuu , ( ase nak campak teoz pon ader , beli fon baru ^^ ) heeee :D   tapi sayang kowt nan fon tuu ( banyak kenangan dowh ! ) . paper pon , nanti laa , if ader mase , or ader duit lebeh , aku repair ar fon tu ( tak pon beli baru jerk =_=" ) huhuhu .

p/s : wat mase skunk aku tak pakai fon . sory if korang tak dapat nak contac aku :(



STORY suda HABIS

05 June 2011

Family Day :)

4 JUNE 2011 , aku keluar nan family g Port Dickson . kitorang wat FAMILY DAY n an kawan-2 mak n ayah aku . kitrang gerak tengah ary n sampai petang . huhuh .( penat laa sial dok lam kete uh . daa laa baru balek keje , ngeee~ ) sampai jerk kat sanew , bapak aku singgah umah member dyer kat IPD Port Dickson . huhhu . ( kawan dyer polis rupe nyer =_=" ) . sampai jerk kat sanew , kitorang sembang-2 jap n teroz g  pantai . g pantai , kemas barang-2 n setup sume nyer , kitorang pon bersuke ria disanew . heee :P
dalam mase bersuke ria , aku ilang sekejap . hahhah ! ( aku g jupe member aku kat sanew ) huahuahu :D
nga lepak-2 , wat BBQ , bakar sanew bakar sini , aku bosan . bosan dah tak au nak wat per , aku pon jalan-2 nan anak kawan-2 bapak aku ( mule-2 malu , las-2 tak balek ) *bak katew mak aku =_="    huhuh . kitorang kat sanew epyy laa puas bejalan , puas makan , puas gak snapping pixc kat ctuu . huuhuhuh . kenangan yang indah ! best sgat ! daa lamew aku tak kuar nan family aku cam nie . heeee :D

waktu sampai , pasang khemah dulu !

panggang jangan tak panggang :P

bakar-2 time :P


makan time :)

haipp-2 ! haaaa  :P

kepenatan . huhuh ^_^

menunjuk ajar :)

p/s : seronok seyh . family aku cakap maybe pasnie perangcangan akan wat kat KUANTAN plak . huhuhu . mesti best an ? heeee :D



STORY suda HABIS


03 June 2011

cam ner ?

haha ! teringat plak aku , ambek kaw start 4 JUNE until 27 JUNE penuh nan BIRTHDAY sajew . adess ! masak aku dowh . sume nak kene bagi hadiah . adesss ~! ponink eyh kpalo cam nie . errrrr *_# . dari adeq-2 angkat aku sampai lah ker kakak angkat aku . haish ! sume nak hadiah . ( mane aku nak cekau dowh ) huuhu . sory laa . aku nga kering nieh , so tak pat nak bagi korang hadiah . heeee :D






STORY suda HABIS

20 May 2011

maen hujan

yes-2 ! maen hujan ! sumpah weh ! daa lame aku tak men ujan . huhu . bez plak biler aku dapat men ujan. hahaha ! dengan kesejukan yang teramat sangat-2 , tak ader plak yang sudi memanas an bdan aku . huuhhuhu  ! ( untung-lah ader kaseh sayang-kan =_=" ) lamew gak laa tunggu ujan tuu nak benti , tapi tak benti-2 gak ( naek tension aku ! ) tunggu punye tunggu , ujan tak gak benti ( time tuu da bengang ) coz time tuu ekot an ader shooting , tapi disebab an ujan , teroz tak jadi shoot ( tunda ke 22 may nie plak dah ) huhuh . agak lame gak laa ddok kat playground ( beteduh coz hujan kan ) lepak dan lepak akhir nyer aku daa menyirap teroz gerak ( balek )huhuhu .





STORY suda HABIS

spend time

selasa 17 may 2011 aku kuar nan kawan-2 + adeq-2 aku g kl coz nak tengok wayang citer KONGSI ( LU LANGSI LU MATI )kitorang kuar tenga ary , time tuu membe-2 n adeq-2 aku daa campai sanew . ( aku jerk yang lambat =_= ) mane tak lambat nyer , tdow pon kol bapew ,kol 8 pagi coz alek dari SET kol 6 pagi . huhuhu . penat giler kowt . sampai-2 umah , aku tdow twoz . then kol 12 plan nak kuar , tapi tak jadi , coz aku bangon lambat . kol 2 bawu aku kuar umah ( aku bngon kol 1.30 plak , orang sembahyang zohor baru aku bangon. huhuh ) tuu pon mak aku kejot an coz seblom tuu daa bagi tau mak aku aku nak kuar ( maklum-lah , anak mak an . memang camtuu . hahah ! ) :P lepas mak aku kejut an jerk aku pon teroz bangon n kol adeq + member aku tanye dowang sume at ner , huhuh . pas kol jerk , aku teroz mandi-2 n gerak kuar . huhuh . sampai jerk kl , aku tak ckap banyak teroz cari dowang n pastu teroz beli tiket wayang ( sampai kol 2.30 , citer tuu start kol 5.30 ) pisang dowh kitowang kat ctu . lepak sambil menunggu wayang bermule kitowang pon kuar dari TS tuu n g jalan-2 kat BB n konon nyer nak g PAVILION laa kan , tapi tak jadi coz ader plak minah sowang nie nampak plak VINCCI then masok dalam cari BELT , teroz tak jadi g PAVILION ( cari BELT jerk kat 2-jam . errrrr ) pas dyer beli jerk belt tuu ,
teros masok alek TS coz wayang dah nak start daa . huhuhu . tengok then tengok , citer pon abez sudah . hahah ! kitorang pon ape lagi , kuar n lepak kat depan TS coz tunggu abg membe aku amek dyer . time nga menunggu tuu , aku dpat plak 1 text dari membe aku , dyer soh aku cari 60 orang lelaki n 39 orang perempuan . ( mane aku nak cekau ? bagi tau pon las minit ) coz nak pakai tok shooting esok . adesss ! aku pon kol sanew sini coz nak cari budak punyer pasal . lepas kol sanew sini , aku pon gerak alek uma membe aku . ( aku daa tak larat kot nak alek umah ) sampai uma membe aku tuu , aku teroz tdow . huuhu :(







STORY suda HABIS

09 May 2011

lantak kaw lah !

1st aku nak ckap , aku MAT REMPIT , pesal ? tak suke kawan nan aku ? lantak kowang lah ! ader aku kesah kerh ? sikit pon tak lah ! tak heran pon tak der kawan cam kowang tuu . tak mati pon lah ! kowang jangan pikir sume mat rempit jaat lah , pikir gune otak ! jgan gune kaki uke . daa moto jerk yang aku ader , aper aku leyh wat ? tuu jer kenderaan aku , aku nak begerak kesanew kemari , juz MOTOR jerk yang aku ader . aku tak mampu nak pakai KETE cm kowang . jgan pandng hine sgat kat mat rempit , tak sume nyer busuk ! abez cam ner nan bapak or family kowang yang g keje nek moto ? pakcik yang da tua tuu nek moto g masjid , pasar sume tuu ? mat rempit gak kerh ? jgan asal nampak budak nek moto jerk kowang teroz cop MAT REMPIT , selidik dulu aper sume latar blakang budak yang ko label an mat rempit tuu . pikir kearah positif , kowang sume skolah kan ? jgan jadi bebal + bodoh uke ! ader otak , pikir elok-2 . time keje , keje . time kuar mlepak , mlepak . kuar jalan-2 , jlan-2 . time style , style uke ! lagi skali aku cakap , ader OTAK gune BAEK_2 !! jangan label orang yang tak elok sedangkan diri korang pon tak perfect .

p/s : tader sapew pon yang perfect lam dunia nieh . terase ? mintak map laa yer , nie kenyataan . .


STORY suda HABIS

bajet malam minggu

8 may 2011 :
hahah ! maen giler laa budak-2 nieh , buleyh plak ajak g kesanew kesini . adesss !
cam bese laa kan , MAT REMPIT macam kami nie , petang-2 AHAD mesti kuar melepak sanew sini , pot lepak ( tabong haji ) hahaha ! :) semalam tol-2 sengal , daa laa aku baru bangon tdow pastu dpat kol dari dak nieh haa , ajak aku mlepak tempat bese , adess ! ( mal ! aku nga kering uh . . pisang ! ) aku pon bangon-2 , tak pikir paper , mandi-2 n twoz gerak ( sebelom gerak , mintak dwet luu kat mak aku rm10 ) hahaha ! ( anak mak an , memang cam nie . ) heheheh :PP aku pon per agyh , gerak laa , gerak punye gerak sampai kat lokasi melepak . time sampai tuu pon tader budak-2 , yang ader juz 2-3 kepale jerk . huhuh . ( yang len daa ilang ! hahah !) lepak punye lepak sampai malam gak laa . then kitowang masok town jap pusing-2 ( sajew wat line panas ) huhuh . pusing punyer pusing , masing-2 daa petak . . mane tak nyer , asyik-2 pusing tempat yang samew jerk . huhuh pas pusing-2 tuu , kitowang masok higway ( buleyh plak bajet wat cam malam minggu ) =_=' masok jerk higway , ermmmmmmmmmmm . taya cakap , sendiri pikir laa kan ( masing-2 FLY ! ngeeee~ ) daa puas maen higway , sume petak alek , tak au mane hale tuju dh . huhu . last-2 , buleyh plak si APex nie ajak kitowng g ICT s.alam ( aku daa bosan kowt g ctu . tengok lampu wane wani tuu -_-" )  
2 kawan yang bez :)

bajet hot jerk dak nieh :P

cak !

kami :D
untung laa kan ader kasih sayang . huhuhu .
 
alek dah :D


tak pelaa , kawan-2 an , layan ajer laa . pas penat bejalan + melepak + maen giler kat ctu , kitowang pon , balek ker hotel masing-2 ( rumah lah ! ) :P


STORY suda HABIS