20 February 2011

1st meet

jumaat bersamaan denga 18 feb 2011 , aku . . .  ( haish ! jgan naa wat karangan plak ! ) hahahah !:P   
actly ary tuu aku kuar nan kawan bek aku , then g klang coz g jupe sowang minah senget+comeyh uh . hukhuk . time g tuu daa petang gak even ary pon cam naa ujan tapi taa ujan pon but daa sampai sg buluh leyh plak ujan ( haish ! time nie plak laa ko naa ujan an ? ngeee~ spoil tol arh ! grrrr~! ) . taa pasal2 aku sangkot at sg buluh . hukuk :(    pas 10minit , ujan juz renyai2 naa benti , aku pon per agyh , twoz gerak ( takot t dyer ttunggu2 lah ! ) . gerak nyer gerak , daa campai klang . after campai , janji naa jupe at jusco b.tinggi , tapi taa jadi coz daa lambat . dyer ajak lepak at area kawasan uma dyer at flat taman botanic b.tinggi . ( tuu pon tau daa kat 15minit aku men pusing2 lam banda b.tinggi tuu . hhahaha ! ) after campai jerk at ctu , cam bese arh , kol dulu tanye kat nerh . hakhak :P     then aku tunggu at shell area umaa dyer uh . ( 15minit gak arh tunggu dyer , nek tensen paler . ngeee~! awak tau taa owang penat tunggu awak ? sajew jerk naa wat owang tunggu lame2 an ? :P ) . lepas dyer campai , kitowang taa g aner2 pon , juz lepak at ctu n story mory laa per agyh ( date at shell . ) hahhahahhaha ! :D     story punyer story tekak nek haus plak . adesss ! ( sebok jerk tekak nieh uh ! grrr~! ) kitowang pon g kdai minum . huhuhuh . campai jerk at kedai minum uh , buleyh plak aku terserempak nan siBotak tuu . adessss ! ( ngok ! per ko uat at ctu haa ? adessss ! ) siBotak tuu dulu kwan bpak aku . ngeee~! sembang punyer sembang daa mlam . aku pon per agyh naa alek arh . ( ary time tuu pon daa naa ujan , b4 ujan lebat bek aku gerak cepat2 . ) heee :D    ops ! lupe plak ! scene naa bayar table . haaahahah ! aku naa gelak pon ader , uke2 , kowang pikir eyh ? patot ker dyer yang naa byar table kitowang minum td ? adesss ! i tink not coz laky yang kene an . betol dyer jenis len ckit , jenis taa suke pakai dwet owang but pleaz arh , aku plak taleyh . if daa lepak minum nan aku , kompom aku yang bayar . taa kan ader owang len buleyh bayar even famly aku sendiri . bab mak aku ajar dari kecik , idop jangan berkire walau nan capew pon . huhuh . aku pegang kate2 mak aku tuu . uke ? so , stakat nie jer laa story aku . papai :D
chumel an dyer ? like bear tuu :D   
p/s : awak , 1st meet kitew sweet an ? lepak at shell . abez sume owang tgok . kite wat bongok jerk at ctu an ? kite gurau2 at ctu nan member owang agyh yang sewel+tingtong+masok air . hahah ! :P   eyh ! ader bende owang naa cakap ! awak ! awak tau taa , awak cubit sayew tuu , lebam kowt . adessss ! mule2 taa pasan but time naa andy tuu , baru pasan . pasan pon sebab tekene pintu bilik air . awak kejam ! ( aku bency kow ! ) hakhak ! :P  anyway , tenx coz sudi lepak nan owang b4 owang g . t owang alek , kitew meet agyh eyh . ( sumpah rindu giler kat kow ngek ! ) .

 mood : sayew epy sangat cik BBC or SZZ ! :)

18 February 2011

damn ! im sick !

shitt ! 15 ary bulan tuu aku masok hospital ! sial arh ! buleyh lak demam then pengsan . mak n bapak aku per agyh , twoz bwak aku g hospital . haa ! amek kow ! kene than wad dowh ! cibai . doc tuu buleyh lak naa tahan aku gak . bnyak arh alasn yang dyer bagi supaye aku kene than at wad . cam cibai ! bengang giler uh . ngeee~ cek punye cek , tekana darah aku rendah , then dyer amek darah n cek agyh n tgok ader kuman dalam darah . doc tuu laa cakap . huhuhu . esok nyer aku apat kuar coz aku daa sihat lah ! sebok jerk ! grrr~! tapi cian at someone nieh , dyer isau an aku sagat2 . tp senanyer aku lagi isau an dyer . hahaha ! tanaa paper t jadi at ea sebab aku . huhuh :( 

p/s : awak , tenx eyh coz isau an owang , sumpah ! owang tate maksud naa uat awak isau tp bende naa jadi . owang pon tataw . btw , tenx k sygs .

mood : B+C+C

10 February 2011

meaning lagu lam blog aku

ramai yang tanye kat aku aper tajok lagu lam blog aku nieh . tajok lagu lam blog aku nieh .
tajok dyer " STARLIGHT TEARS " oleh " KIM YOO KYUNG " . 
sebab per lagu nie yang aku pilih ? 

  1. lagu nie lagu kenangan antare aku nan dyer . lagu nie bnyak bawak memorie kitorang . lagu nie gak uat aku teringat an dyer . 
  2. lagu nie dyer yang bagi kat aku time kitowang couple dulu . aku igat lagi , kenapew dyer bagi lagu nie at aku . dyer ckap dgar lagu nieh , n cube translator an lagu nie . ( dyer nieh peminat cerita2 korea ) .
  3. dyer bagi lagu nieh at aku bab time tuu aku slalu mara2 dyer n dyer ckap aku taa penah langsong naa pham situasi dyer , keadaan dyer , per yang dyer rase n evryting arh .
  4. lagu nie gak lah yang jadi penawar lam idop aku . bile aku riindu an dyer , aku dengar lagu nieh . 
  5. lagu nie , lagu fav dyer . n ader 1 lagi , lagu FULL HOUSE . 
  6. lagu nie gak laa yang uat aku nangez setiap kali aku dengar lepas dyer tinggal an aku sowang2  n lepas an aku . 
nie laa sebab aku letak lagu nie lam blog aku :)

p/s : mybe kowang taa pham per yang lagu nie cube sampai an , tapi if kowang pham , aku ase kowang pon akan jadi cam aku gak . kowang cari lirik lgu nieh n translet an gune translator dictionary . kowang akan tau aper lagu nie cube sampai kan sampai kan aku pon menangez :'(

detective conan !

ary nie an , banyak aku download lagu cter fav aku . huhuhu . 

 cter tentang seorang detective mude yang dkenali sebagai  " Sinichi Kudo " . dyer nie sorang yang genius n peka . dyer gak sowang yang licik . ( licik dari segi menyelesaikan segala masalah yang polis taleyh naa setel an ) . dyer ader gurl yang bername " Ran " . Ran nie plak anak kepade sorang detective yang bernama " Kogoro Moury "or lebeh tepat agyh nan sintetik name is " Sleeping Kogoro " . Sleeping Kogoro nie plak , sorang yang sengal . mane taa nyer , bajet jerk . padahal sume kes2 dyer , conan yang tolong setel an . haaa ? capew conan ? uke2 . " Conan " , perwatakan yang diamsok an setelah "Sinichi Kudo jadi kecik sebab perbuatan " Organisasi hitam " . dowang bagi sinichi mkan 1 pil n berharap , sinichi akan mati . tapi tak , sinichi jadi kecik . tubuh badan dyer sume arh jadi kecik tpi juz pikiran dyer jerk yang still samew . juz rupe paraz jerk yang berubah . huhuh . tate capew tau yang dyer brubah jadi kecik selain " Prof. Acasa " n Kit . " Prof. Acasa " n " Kit " tuu sapew ? uke , prof acasa merupakan kawan kepada famly sinichi . dyer nie bnyak tolong family sinichi kudo ( conan ) . actly , fmly sinichi nie pon detective gak . sume arh termasok mak sinichi . hanye family , prof acasa n kit jerk yang tau sapew conan ( sinichi kudo ) sebenarnye . tak der sapew pon yang tau termasok laa gurl kesayangan dyer " Ran " . " Kit " plak , dyer nieh kawan kepad sinichi n sorang penjenayah . dyer gak merupakan ahli silap mate . kit nie sebenar nyer taa jahat . dyer cume melakukan kesalahan yang membuat an orang len jadi bengong . hahah ! dyer nie baek . 
k laa . sampai disni sajew story bout DETECTIVE CONAN k . anyway , aku suke tgok cter dyer !



p/s : cter yang bez !taa penah aku tggal 1 episode pon , walaupon ulangan . hehehe :D

hari penuh tangisan

ary nie ko uat aku ase cam naa bunuh diri lak an ! ko letak picx ko at lam FB camtuu an . owang len pikir perh t ngok ? ko bagi aku panas dowh . sumpah ! mlam tadi aku daa nangez bab ko , taa kan ary nie ko naa soh aku nangez gak agyh ? ko tau perh aku ase / klo dok at tempat aku ckunk ! kite tukar posisi . tgok perh ko ase , per riaksi ko . sumpah dowh . aku sakit nan ko tau taa . tolong arh jgan uat aku g cam nie . cukop laa wat aku menangez bab ko . plez dowh . aku merayu kat ko . aper salah aku sampai ko naa uat aku cam nie ? kenapew weyh ? aku taa bahagia an ko kerh ? camtuu ? if camtuu , taperh laa , start ckunk , aku undur diri n g jaoh dari idop ko . aku janji , aku taa kan kacau ko agyh . cukop laa selame nie aku jerk beria ria syang an ko sedangkan ko ? taa pernah naa hargai kaseh syang yang aku beri at ko . taperh laa sygs , aku g dulu . biarkan aku troz menangez sebab ko . 1 jerk aku naa ko tau , aku syang ko sgat2 tapi aku terpakse lepas an ko . pergi laa . nikmati idop ko . jgan pernah igat lagi kat aku . lets me go k dear . jage diri ko baek2 au . byeeee !
p/s : sumpah aku sayang an ko tapi sowy , aku tepakse lepas an ko . airmate aku daa taa mampu g naa kuar tok ko . sowy k . 


mood : start crying back !

rindu bubu :(

mlam tadi tah napew tbe2 aku rindu an dyer . since dyer taa on9 FB jerk tapi aku rindu dyer . mane taa nyer , dyer kawan yang spot giler . g pon dyer nieh memang suke on9 tgah2 mlam . dyer laa peneman dikalau aku sunyi . uhux3 . nie dyer taa on9 , sunyi laa aku . warrrr :'(    .  capew naa teman  an aku ? ermmmmm :((
tapi akhir nyer  , dyer on9 gak . tuu pon daa kat2 kol 1 . huhuh . epy kowt dyer on9 . heeee :D

p/s : asal bubu late on9 ? kechik rindu bubu tau ! len kali tamnoo uat agyh k . 

good bye my tear

As i looked far away, i tend to remember that
person
Take me, tame me so i won't forget those days
How should i spend my rare holiday?
Shopping and watching movies
The plans that come and go in my head
Waking up early, what should i do?
Pretending to be strong alone
"i don't feel lonely"



that's a lie, a lie so someone please notice me


Even the sad feeling i hid behind smiles
Began to calm down, but seem to have became a
coward
Every time i look back, tears wouldn't stop
I'll stop crying from today, good-bye to my tears
I don't feel like doing anything now, leave me
alone
I'm actually still dragging that feeling
Remembering about him and becoming sad
Why didn't i notice earlier?
Pair watches, please, to the time together with
her

Take me there, take me, i can't forget those days
Trying my best tomorrow, i won't regret it
Because i made up my mind, i won't shed
anymore tears
To find happiness i continue along this path
I won't lose to you, good-bye to my tears
Even the sad feeling i hid behind smiles
Began to calm down, but seem to have became a
coward
Every time i look back, tears wouldn't stop
I'll stop crying from today, 
good-bye to my tears
.

09 February 2011

should i ?


awak . 
awak tau taa aper yang sayew rase skang ? 
awak tau per perasaan saye terhadap awak ? 
awak tau taa kenapew ? 
awak tau per daa jadi at diri saye skang ?
awak tau taa ?
awak .
sayew suke kat awak .
sejak kite berkawan , sayew daa mule sayangkan awak .
awak .
sayew naa awak .
sayew tanaa orang len .
sudi taa awak jadi sebahagian dari idop sayew ?
susah senang dengan sayew ?
epy n cedeyh samew2 ?
awak naa taa ?
sayew betol2 naa kat awak .
sayew janji , sayew taa kan luke an aty awak .
taa kan uat awak cam patong taa bernyawe .
sayew akan cube bahagiakan awak walaupon awak rase itu mustahil .
awak . 
sayew janji .
tapi . . . . 
buleyh ker sayew dapat awak ?
buleyh kerh awak terima sayew ?
layak ker diri sayew nie tok awak ?

p/s : sayew rase , baek sayew pendam jerk perasaan saye nie kat awak . 
dan tunjuk yang sayew nie epy selalu .

mood : frust + crying .



.

public fon ?


hahah ! tdi text lam FB with couzen tersayang aku . dyer giler uh ! ader ker dyer naa gune public fon bab fon dyer rosak . hahahah ~!  giler ko myra ! :PP  hahah ! ko nie memang sengal an ! mane leyh ngok ! if leyh an , aku daa uat dulu daa . tate naa  pakai hp g daa . larat kerh ko naa bawak public tuu g aner2 ? hahaha ! bongek !
myra sengal ! :PP

08 February 2011

how ? :'(

How can I forget you when your always on my mind ?
How can I throw away this feeling ?
How can I realese this memories ?
How can I not want you when your all I want inside ?
How can I let you go when I can't see us apart ?
How can I not love you when you control my heart ?
HOW it ?
no matter how u treated or acted me , i always forgive u because i cant forget u .

hate it ! damn !

I hate it when my phone rings , and your name doesn't show .
I hate it when I hear our song , it kills me long and slow .
I hate the way you still smile at me , even though he's at your side .
I hate the nights i'm all alone , and all the times I cried .
I hate the way you say my name , or just the way you look ?
I hate the way I know you .


How I can read you like a book ?


I hate the way I don't hate you , because I still love you so dear .
I hate the way you'll never see , and the way you'll never know . . .

now , i'm alone . . . .

06 February 2011

new frenz lah !

heeeee :D 
naseb bek lar ko daa berpunyer .
if taa , aku ayat ko jadi awek aku !
sumpah aku suke kat ko !
:D

ary nie epy bab apat kwan baru on muke buku aku . hehehe . nick ea BUBU . name penoh dyer ? ntah . aku taa tanya plak . if taa silap aku , Siti Zulaikha ( betol ker name bubu kecik cakap ? if taa betol naa padam lah ! :PP ) huhuh . napew paggil BUBU ? haish ! banyak tanye plak  , g tanye dyer lahh ! jgan tanye aku uke ! dyer nie sporting , uke . taa sombonk . dyer nie gak berpewatakan seorang yang caring , senang berkawan , selesa nan keadaan . persoalan ? yekew ? g tanye dyer cendiri arh ! sebok naa tau pesal ? naa tau , ask tuu her k . errrrr~ dyer nie agak cute , muke dyer shumel ! aku shuke tgok dowh . sweet giler ! senang citer , dyer perfect arh ! tergode aku seyh ! :PP  tapi 1 jerk , kitowang ader perbatasan antare kami . knpew ader batas ? dyer daa berpunyer lolx . beter taleyh lebeyh2 laa . t kene cepuk lak nan BF ea . takowt seyh . heeee :D . btw , aku epy apat kawan nan ea .  

p/s : tenx eyh BUBU , wanna be a part of my life n frenz . tenx a lot dear :D

05 February 2011

got sister

Breaking Adex
hey sygs !
abg sygs kamoo tau .
tenx eyh sudi teman n layan kpale abg mu nie
yang agak mental ckit sejak ditinggalkan pergi .
hekhek :P
btw , ILY adeq !
ye ye ye ! dpat adex baru ! hahaha !adex yang sorang kplae agak2 giler+kesewelan+kementongan ckit . hahahah ! ( jgan maraa yer mucux ! t kene jual ! hahaahah ! :P ) nick ea Breaking Adex . huhhuhu . haaa ! jgan tanye bnyak2 uke ! name penoh laa , stay anerh arh ,evryting arh ! aper yang aku wrote at cnie , bace jerk k ! jgan tanye macam2 . heeee :D  btw , epy sgat dpat adeq yang cam nie . hihhih :D

04 February 2011

miss

hui ! lame kowt aku taa ngadap blog aku nieh . huhuh . rindu uh ! rindu giler2 kat kow blog ! kow laa kawan aku , kawan yang sentiase nan aku . kow jerk laa tempat aku luah an sgale kesusahan n senangan aku . rindu giler kat kow ngek ! taperh , sebab an aku rindu at kow , aku naa update ko ary nieh bnyak2 . sampai lebam ! uke blog ? heee :D

02 February 2011

hurt ? mybe ......

siez mlam tdi aku hurt . aku pon tataw napew nan tbe2 aty aku sakit . bkan sakit perh , sakit bab ex kpl awek aku . actly mlam td aku gayot nan dyer nga epy2 then nan secare tbe2 dyer ckap at aku , ex ea kol ea . sumpah ! aku tension . aku tension bkan sebab perh , ntah , aku jelez sangat . aku pon tataw napew . mybe bab aku daa btol2 sygs an dyer kowt ? haish ! aku mmg sygs dyer laa ! grrrr~! lagi pon aku daa bnyak kali mintak no ex dyer tuu , tp dyer tanaa bg . kenapew ? patot if dyer tol2 sygs aku , dyer akan bg . tp niee taa . dyer taa bg . aku bkan naa wat perh , aku juz taa naa ader orang ke3 lam reltion kitowang . tp naa wat cam ner , aku taleyh naa pakse dyer , even aku BF ea  but aku tader hak naa pakse dyer . bg aku , msing2 daa besa , beter leyh pikir sndiri an mane yang bek n yang taa . tapi siez , im realy hurt now .


p/s : hey bby ! pleaz k ! stop it now . im hurt . bie tanaa cam nie , bie naa kite epy selalu like cam bese . but now , epy + hurt . ermmm . bie tanaa ckap tp bie terpakse . bie daa puas nangis , now , bie akan tunjuk an yang bie epy but sebenanye taa . disebalik ke hepy an bie tuu  terselingdung tangisan yang bie taa mampu naa than lagi . daa bnyak kali au ex bby kol bby . aper bie nie tuggul kerh perh ? bie nie taa penting at bby ? if camtu , taperh arh , go back tuu him . bie hope bby pham . 

slip away


you'll never understand why I hurt so much
because you're not the one who is crying ,
you're not the one who is left behind ,
you're not the one who loved too much ,
and you're not the one who is holding on to someone who is gone . . .
You don't have to let it slip away but you want to ,
I don't want to let it slip away but I have to . . .

01 February 2011

need sleep !

ary nie siez aku penat . daa laa taa cukop tdow , keje bnyak lak tuu . rabak daa mate aku nieh . huhuh . mane taa nyer , sebok naa update encet , masok an software2 baru , wat sanew wat cnie sampai taa reti naa tdow . tadi siap an fon mmbe aku , huhu . dyer pon sebok naa gak wat cam aku . aku pon wat kan arh . alaaa . kawan2 , no hal arh . wat2 dyer nyer fon , kat2 3jam . penat seyh . pas uat ea nyer fon , fon aku plak . hahah ! lagi canggeh meh . sony K850i  , pkai function sony AINO n VIVAS . hahahah ! akhir nyer ! jadi jugak meyh . huhuhu .