29 April 2011

rindu DIGIMON sayew :'(

korang-korang ! aku epy laa . heheh tapi . . aku rase laen plak kali nieh , aku epy plak , ( epy kenapew ? ) sebab aku jumpe dyer alek . huhuuhu . giler ! aku epy laa sengal :D tapi aku pelik , tiap kali aku jumpe dyer , dyer mesti lam bad situasion . demam laa ,tuu laa , nie laa. aku pon nek tak pham ( merungut plak ko nie kecik ! ) bukan per , kadang-2 terpikir gak , kenapew jadi camtuu . huhuh . jumpe dyer then lepak at kedai minum . epy kowt even kitowang  jumpe pon tak lame dalam sejam camtuu jerk but I'M HAPPY :D
yeah ! epy laa epy . tapi . . . dyer jaat ! ( kenapew ? ) dyer take DIGIMON kesayangan kite . ( adesss ! ) dyer cakap dyer nak jage digimon tuu . huhuhu . kite bagi laa , tapi tak tau plak kite ley rindu at digimon kite tuu . ( padan muke kaw cik ! sapew soh bagi . hahaha ! ) warrrrr ! ;'(
taperh . . . dyer daa janji , dyer jage digimon kesayangan kitew tuu baek-2 . kitew trust dyer laaa ! heeeee :)


miss my DIGIMON ;'(
colorfull G-SHOCK
 p/s : awak !!! awak jage elok-2 tau DIGIMON sayew nieh .  ingat aper sayew pesan kat awak tuu k .





STORY suda HABIS

kawan 9 taon !

25 april 2011 aku keluar g teman an kawan bek aku yang daa lame kau kawan start dari skola lagi . dyer dapat masok KOLEJ TEKNOLOGI TIMUR kat SEPANG sanew tuu haa . ( bapak jaoh ko dapat ara ! ujung dunie beb ! hahaha ! ) mase nak anta dyer nieh , tader sapew tau jalannak tuju kesane ( kate si kucink cute nieh haa :P )  aku pon bawak laa dyer , tunjuk n anta laa dyer nan MAK n ADEQ dyer si BUNTAT tuu . ( kene laa tolong kawan-kawan kan . . ) huuhuh . sebelom gerak nieh , macam-2 yang jadi , daa laa gerak lambat , pastu , ader plak bende yang jadi , tuu  laa , nie laa , haish ! sampai fon dyer pon ley ilang , ( xcited sangat nak masok kolej ==' ) . coz time tuu dyer nga lapa . ( huh ! makan jelaa yang ko tau kucink ! :P ). time nga mkan tuu , aku tengok dowang adeq bradik , sweet jerk uh . mane tak nyer , dowang mkan pon bersuap . sweet giler laa . ( kalau laa aku nyer adeq bradik cam tuu , mesti bez an ) :(

tengok laa tuu ! manje giler adeq dyer nan dyer , sweet jerk uh . ( jelez-jelez nieh ! ) . lepas jerk makan , kitowang pon twoz gerak g kolej dyer , ( time tuu daa lambat daa ) gerak punyer gerak , jalan puyer jalan , akhir nyer , sampai gak , ( tuu pon nan pertolongan CIK NAD ) huuhu . mase sampai tuu , plak , aku ase nak tergelak p[on ader , ( mase nak daftar diri dyer ) , dyer laa orang yang paling 1st daftar ( last skali laa ) hahah ! after daftar , orang-orang yang interview dyer tuu pon tewoz kemas-kemas meja then tutop kaunter . hahaha ! ( ara wat lawak ) . pastu  g anta dyer cek-in hostel . after that kitowang kuar kejap coz g cari barang-barang dyer , ( ader yang tak cukop n tetinggal uh ) . mase nga beli barang-barang tuu , leyh plak dyer ter-nampak somting nieh , huh ! bagai nak giler nak gak bende tuu . ( macam dak kecik ! ) kowang mesti nak tau ape an ? haaa ! nie dyer . . . .

nie laa yang ara nak senanyer kalau korang nak tau .
snap picx with ULTRAMAN ! hahah !

lepas beli barang-2 dyer , kittowang pon alek hostel anta dyer n pastu , kitowang pon alek laa kerumah semulaa . tamat lah kisah si kucink cute nieh :D= ARA MALEK =




STORY suda HABIS

percayalah

Sayang aku tahu ..
kita tak banyak bicara ..
kau jauh disana ..
ku menyimpan tanya ..
Sayang aku tahu ..
kita tak banyak bertemu ..
namun hanya kamu ..
yang ada di hati ..
Jangan sampai kau lukai hatiku ..
aku resah lalui waktu tanpamu ..
jangan sampai kau ragukan cintaku ..
aku takkan membuatmu terluka ..
meragu … percayalah…
Sayang aku mau kita ..
kan slalu menyatu ..
walau kadang rindu ..
menyiksa batinku ..
Sayang aku mau ..
jangan pernah kau meragu ..
walau aku jauh ..
hatiku untukmu ..
Jangan sampai kau ragukan cintaku ..
aku takkan membuatmu terluka ..
meragu … percayalah




STORY suda HABIS

kembali :)

choi ! kechik fredraz is back within new life ! play the bloggie again ! hahah !
( apew yang aku merepek nieh ? ntah . aku pon tak tau per yang aku merapek . bajet nak speaking konon . hahaha ! )
aku bukan laa kembali per juz aku kembali update blog aku nie haa . wat aper yang patot , tukar sanew sini , bagi nampak ceria sikit . hehehe :P
agak lame gak laa aku biat an blog nie , coz tader mase nak update . ( bukan tader mase , tapi tak sanggop nak update :'( )
banyak aper yang aku lalui slame aku tinggal an blog nie . biar aku jer yang tau ,( kowang tak perlu ) buwek ! :P
bukan tak nak shared but , biar jelaa . heeee :P
aper yang aku nak ckap , juz 1 jerk , I'M BACK !



STORY suda HABIS

04 April 2011

kau kejam !!

Aku tenggelam dalam kesayuan diri ini , 5 MARCH 2011 , seorang telah berjanji tok bersama aku .
Ucapan rayuan kau yang kau putarkan dekat aku , sampai sekarang aku masih percaya .
Rindu dan dendam menjadi pegangan , tak mungkin aku lepaskan .
Biarpun terluka dalam dada aku dengan kata-kata kau yang ungkap kan tuu menghiris hati aku dalam sendu aku merindui kau .
Di dalam sendu aku tatap gambar-gambar kau , wajah kau , aku terbayang kenangan ketike 19 MARCH 2011 aku bersama kau di saat saat bahagia tu .
Kenapew kau kejam dan hukum segalanya pada aku ??
Kenapew ini yang kau buat ??
Kenapew kau terlalu kejam sekse hati aku yang betol betol menyayangi dan mencintai diri kau ??
Kenapew ??
Kenapew ini yang aku dapat sedangkan aku betol betol ikhlas nak kan diri kau dan bersame kau .
Aku tak pernah kisah kau seteruk mane sekali pun , aku tetap nak kau dan aku tetap akan terime ape jua sekali pon .
Tapi kenapew kau buat aku macam nie ??
Kenapew kau kejam dengan aku ??
Kau memang KEJAM !!
kau kelar hati aku pada cinta kau , waktu ku masih kau cintai .
Kau tau , aku lemas bile mengingati kau dan terpedaya aku dalam cinta , kau memaksa hati aku berubah .
Kalut di fikiran aku tak terperi , di dalam resah kau terpakse aku pisahkan buat penawar rindu hati aku nie . . . .



STORY suda HABIS

luar kemampuan aku

Bile senja melabuhkan layarnya terlihat lah warna keemasan dikaki langit . aku cube bayangkan kalau kau ada kat sebelah aku , pasti suasana tu akan lebih bermakna . Tapi sayangnya kite terputus tali janji . kau kate kasih sayang x bererti dan xmungkin menjanjikan untuk hari esok bahagia or x .
Aku tak paham . Dan bile aku cermin diri aku balek , baru aku paham , aku terlihat kedaifan dalam diri aku yang kau x inginkan . aku hanye mampu melepas keluhan yang panjang menyesali kemiskinan diri aku nie . aku hanye mampu petik bintang di langit untuk peneman kau bila sunyi , aku mampu buat jambatan pelangi untuk kau meniti kemana saja , aku mampu pertahankan kau walau pun lawan ku seribu untuk buktikan cinta dan kasih sayang aku betol-2 iklas terhadap kau . Itu yang mampu aku buat . Tapi , itu hanya mimpi . bila aku tersedar dari mimpi , dan hakikatnya aku juz ada, 1 jasad 1 nyawa, satu cinta . aku tak salahkan diri kau , Kau berhak tentukan nasib kau untuk kehidupan kau . . .


STORY suda HABIS

tell me

Here, We are.
We been here. Yes we have !
we're okay ??
We face until face ...
But are we still a hard.
Can you tell me, It's okay ?
You can't know what you done !
No you don't know how much I change ...
You can stay, you can go.
Still I will never be the same
But I hope that will be okay ...
I know, I was wrong, I'm sorry that I hurt you..
Can you tell me, It's okay ??

STORY suda HABIS

01 April 2011

missing you frenz

tadi , aku nga dok nak siap2 nak kuar g keje , ader orang datang uma aku , aku terkejut , bukan sebab per , bab aku ase cam penah tengok muke sorang budak nie . muke dyer samew cam arwah abang dyer . aku terdiam . since yang datang nie family arwah kawan bek aku . family dyer datang tempah baju . huhuhu .

" ayop ~! ko nak dengar citer tak ? tadi mak ko datang nan family ko uh . aku terkejot , coz adeq kaw si AZIM tuu kan , samew cam ko dowh . dyer pakai baju , moto n barang2 kaw . aku teroz teringat kaw yop . tak ubah samew cam ko . uhux3 :'(
ayop . . ko nak tau tak ? idop ckunk kan , daa laen uh . laen giler yop . ko tau kenapew ? sume daa berpecah dowh . yop . . kenapew jadi cam nie eyh ? kenapew ko pergi dulu yop ? yop . . ko janji nan kitorang ko nak jage kitorang kan ? susah nan senang samew samew kan ? tapi kenapew ko g gak ? napew yop ? napew ? ko tau tak ? aku rindu ko tau ! rindu gelak ko , gurau ko , sume arh ! aku rindu sume tuu ! dalam banyak banyak kawan , ko yang palin g bez ! ko leyh pham aku . ko tau cam ner pangai aku , sume arh . yop ! ko tau tak , dowang wat aku macam macam yop . sume yang aku wat sume tak kene . aku sakit yop . sakit !! ayop . . aku rindu ko !! ko dengar tak ?! ko mesti tak dengar per aku cakap nie kan ? kalau ko dengar , ko mesti tolong aku kan ? ko mesti ader kat sisi aku skunk kan ? ko mesti datang kan ? time aku susah , ko mesti ko ader kan ? tiap kali . . tapi skunk ? mane ko yop ? mane?! mane ko time aku perlu kan ko ? mane?! yop . . aku daa tak kuat nak lalui sume nie . . tolong laa aku . . aku hope aku ley ikot ko . . ko kawan aku yang paling aku sayang . . ayop . . ko engat lagi tak sume kenangan yang kite lalui bersamew ? ko ingat tak ? aku still ingat lagi . . aku ingat lagi yop , kite keje samew samew pas ko abez skola , aku form 5 time tu .kite cari rezeki , g jaoh jaoh . pastu , kite benti kat situ , bab mak aku bising coz kite g keje jaoh jaoh . . lagi satu dyer bising bab asal kite alek keje jerk , mesti aku yang xcdent . seminggu sampai 3-4 kali . . buleyh kate hari hari aku xcdent kan ? ko yang jage aku kat uma . ko wat aku cam adeq ko . aku sedeyh yop bile engat bende tuu alek .
^
|
ko ingat tak time ko couple nan ella ? ko igat tak , seminggu sebelom ko g , ko g mane nan ella ? ko g waterfall tempat kite slalu lepak bile ujung minggu . ko pakai moto aku , sampai ko mrajuk nan aku bab aku tak bagi coz aku nak g keje sampai ko suroh budak len bawak awek ko . merajok nan aku punye pasal . tapi las , aku bagi kan ? aku bagi ko gune coz ko kawan aku , sampaikan aku tak keje ary tuu . ko ingat tak yop ?

selang seminggu pastu , ko kuar moto kan ? bapak ko beli kan . ko datang bawak kat kitorang , ko tayang moto baru ko . ko igat tak yop ? hari 1st ko kuat moto tuu , ko daa men willey daa . ko daa beracing daa . hari ke2 , ko bawak ella nek moto tuu , ko dating at tempat bese . igat tak ?! aku sentiase ingat yop . n hari ke2 ko pakai moto tuu gak laa kite begado . kite gado besa sampai bertumbuk . tak penah kite gado sampai camtu sekali . abez2 pon , betekak jerk . kite gado malam tuu pasal bende kecik jerk . pasal bergurau . ko igat tak ? ko mesti tak igat kan ? tapi esok nyer kite daa uke , kite g keje samew samew alek tapi ko g bawak moto ko , aku bawak moto aku . if tak , ko nek nan aku . masok hari ke4 ko kuar moto , ko ajak aku teman ko g amek lesen , tapi aku tak g pon kan ? aku tidow kat uma time tuu . pas ko amek lesen , ko lulus , ko alek teroz g uma aku kan ? ko cakap kat mak aku yang ko daa dpat lesen , tapi ko tak cakap pon nan aku time tuu . time tuu aku nga betol kan moto , aku mintka rokok kat ko pon , ko tak bagi , sampai abez ko isap pastu ko teroz alek . hari ke5 ko pakai moto , ko ajak aku lepak depan skola , ko cakap nak g jumpe ella time tuu hari jumaat . kite tak g sembahayang pon coz gare gare teman ko dating kan ? aku gerak g TNB blakang skola tuu , lepak nan zik n dak dak tapi laen yang jadi , zik nan aku betumbuk lak coz tak puas aty sal awek dyer . ko teroz datang , ko tinggal an ella bab nak tolong aku kan ? ko igat tak yop ? malam tuu , kite sume nga sebok2 siap nak kuar kan ? kite nak g danau , cari barang , tapi hajat kite tak sampai kan ? baru kuar simpang depan rumah , ko xcdent . ko jato pastu budak budak langgar ko kan ? termasok aku sekali . tapi sume tak sengaje , coz jalan tuu gelap gelita . tak nampak aper pon . mase ko jato , ko cube bangon nak lari ketepi , tapi tak sempat , coz dak2 daa langgar ko dulu . ko terpusing , aku plak sampai . aku nak elak , tapi tak sempat . kite sume bawak laju time tuu . aku terlanggar ko , then aku jato . time aku jato , aku tengok , ko daa tak begerak lagi . aku , marol , wan cepat2 angkat ko bawak ke tepi . wan pangku ko , time tuu ko memang daa 50-50 . aku , marol ajar ko mengucap , tapi ko muntah darah alek , bnyak giler . aku , wan , marol , lap darah ko . then time tuu kebetulan ader kete lalu . kitorang blok mintak tolong , then abg tuu tolong . hisham yang pangku ko mase dalam kete otw g hospital . tapi sayang , ko tak sempat sampai . ko meninggal dalam kete tuu . yop . . ko tau tak ? isteri abg owner kete tuu , dyer fobia sebab ko . time nak kebumikan ko tuu , dyer ader yop . dyer datang sekali . time tuu , aku tengok , sume dak2 kite , adeq bradik kite , awek ko , family ko , sume menangez . mase kat rumah , aku tak sempat pon nak tengok , tatap muke ko wat kali terakhir , tapi aku dapat gak , coz time kat kubur , orang nak bawak ko turun tuu , ALONG FARAH , panggil aku soh tunggu kat bawah , sambut ko . aku tak kuat time tuu , tapi aku cube kuat an gak . bile aku sambut ko , aku dapat tengok muke ko , tapi time tuu , stile bedarah g idong ko . pendarahan ko tak berenti pon . mase tu , aku memang daa nak pengsan , along soh aku nek atas coz along tengok aku daa len macam . yop . . itu laa saat terakhir aku tengok , aku tatap wajah ko yop . . aku nak menagez , tapi aku tak mampu yop . . aku ingat pesan ko , antare kawan2 kite yang g , kite jgan menangez . ayop . . kenapew ko g yop ? kalau ko ader skang , mesti dak2 tak macam nie yop . mesti tak berubah . tapi skang dak2 daa berubah , dah tak cam dulu g . kalau lah ko tau aper yang dak2 wat kat aku skang , mesti ko mara kan ? ko tak suke dak2 kite begado . kalau ko ader , mesti ko setel an prob kitorang ., tapi ko daa tader . ko daa tinggal kan kitorang yop . ko daa jaoh . . jaoh dari kami . ko daa bahagia kat sanew . . yop. . aku nak ikot ko buleyh ? aku daa tak kuat nak harungi sume nie . aku daa tak der tempat nak mengadu g yop . . ko sendiri tau aku kene buang dari famly cam ner kan ? ko tau citer dari A sampai Z kan . lepas ko , aku citer kat man . tapi man pon daa g lepas staon ko g yop . daa 4taon ko g tinggal kan kitroang . man pergi pas ko , dyer g bab xcdent gak . yop . . aku rindu ko . walaupon ko daa tader , ko tetap ader lam diri aku . ko nan man . orang yang paling aku syang . korang abang aku , tapi macam adeq bradeq aku . korang be2 jerk yang pham aku . even now aku daa ader awek , tapi aku taleyh nak citer kat dyer yop . . man . . aku taleyh citer macam mane aku citer kat korang . . aku selalu wat dyer nangez yop . macam semalam , aku gado nan dak2 kite , dyer yang jadi mangse yop . . sampai dyer cakap aku ignore dyer n jgan cari dyer lagi . aku kesian kat dyer . . dyer yang jadi mangse . aku sayang dyer . . tapi aku taleyh nak citer paper kat dyer . aku tak nak susah kan dyer . aku nan dyer baru couple tapi macam2 dugaan yang sampai . aku selalu wat dyer nangez . aku tak nak sume nieh . aku takot . aku takot orang yang aku sayang tinggalkan aku lagi macam korang be2 tinggal kan aku . . tapi kenapew mesti orang yang aku sayang yang tinggal kan aku ? kenapew ? ayop , man . . bagi aku jalan macam mane aku nak lalui , tempuh sume nie . aku tak kuat . . . . . !!!!!!
kenangan yang sentiase kekal dan tak akan luput .
MUHAMMAD HAIQAL b IBRAHIM
(ayop)
al-fatihah ;'(



mood : crying n crying