01 April 2011

missing you frenz

tadi , aku nga dok nak siap2 nak kuar g keje , ader orang datang uma aku , aku terkejut , bukan sebab per , bab aku ase cam penah tengok muke sorang budak nie . muke dyer samew cam arwah abang dyer . aku terdiam . since yang datang nie family arwah kawan bek aku . family dyer datang tempah baju . huhuhu .

" ayop ~! ko nak dengar citer tak ? tadi mak ko datang nan family ko uh . aku terkejot , coz adeq kaw si AZIM tuu kan , samew cam ko dowh . dyer pakai baju , moto n barang2 kaw . aku teroz teringat kaw yop . tak ubah samew cam ko . uhux3 :'(
ayop . . ko nak tau tak ? idop ckunk kan , daa laen uh . laen giler yop . ko tau kenapew ? sume daa berpecah dowh . yop . . kenapew jadi cam nie eyh ? kenapew ko pergi dulu yop ? yop . . ko janji nan kitorang ko nak jage kitorang kan ? susah nan senang samew samew kan ? tapi kenapew ko g gak ? napew yop ? napew ? ko tau tak ? aku rindu ko tau ! rindu gelak ko , gurau ko , sume arh ! aku rindu sume tuu ! dalam banyak banyak kawan , ko yang palin g bez ! ko leyh pham aku . ko tau cam ner pangai aku , sume arh . yop ! ko tau tak , dowang wat aku macam macam yop . sume yang aku wat sume tak kene . aku sakit yop . sakit !! ayop . . aku rindu ko !! ko dengar tak ?! ko mesti tak dengar per aku cakap nie kan ? kalau ko dengar , ko mesti tolong aku kan ? ko mesti ader kat sisi aku skunk kan ? ko mesti datang kan ? time aku susah , ko mesti ko ader kan ? tiap kali . . tapi skunk ? mane ko yop ? mane?! mane ko time aku perlu kan ko ? mane?! yop . . aku daa tak kuat nak lalui sume nie . . tolong laa aku . . aku hope aku ley ikot ko . . ko kawan aku yang paling aku sayang . . ayop . . ko engat lagi tak sume kenangan yang kite lalui bersamew ? ko ingat tak ? aku still ingat lagi . . aku ingat lagi yop , kite keje samew samew pas ko abez skola , aku form 5 time tu .kite cari rezeki , g jaoh jaoh . pastu , kite benti kat situ , bab mak aku bising coz kite g keje jaoh jaoh . . lagi satu dyer bising bab asal kite alek keje jerk , mesti aku yang xcdent . seminggu sampai 3-4 kali . . buleyh kate hari hari aku xcdent kan ? ko yang jage aku kat uma . ko wat aku cam adeq ko . aku sedeyh yop bile engat bende tuu alek .
^
|
ko ingat tak time ko couple nan ella ? ko igat tak , seminggu sebelom ko g , ko g mane nan ella ? ko g waterfall tempat kite slalu lepak bile ujung minggu . ko pakai moto aku , sampai ko mrajuk nan aku bab aku tak bagi coz aku nak g keje sampai ko suroh budak len bawak awek ko . merajok nan aku punye pasal . tapi las , aku bagi kan ? aku bagi ko gune coz ko kawan aku , sampaikan aku tak keje ary tuu . ko ingat tak yop ?

selang seminggu pastu , ko kuar moto kan ? bapak ko beli kan . ko datang bawak kat kitorang , ko tayang moto baru ko . ko igat tak yop ? hari 1st ko kuat moto tuu , ko daa men willey daa . ko daa beracing daa . hari ke2 , ko bawak ella nek moto tuu , ko dating at tempat bese . igat tak ?! aku sentiase ingat yop . n hari ke2 ko pakai moto tuu gak laa kite begado . kite gado besa sampai bertumbuk . tak penah kite gado sampai camtu sekali . abez2 pon , betekak jerk . kite gado malam tuu pasal bende kecik jerk . pasal bergurau . ko igat tak ? ko mesti tak igat kan ? tapi esok nyer kite daa uke , kite g keje samew samew alek tapi ko g bawak moto ko , aku bawak moto aku . if tak , ko nek nan aku . masok hari ke4 ko kuar moto , ko ajak aku teman ko g amek lesen , tapi aku tak g pon kan ? aku tidow kat uma time tuu . pas ko amek lesen , ko lulus , ko alek teroz g uma aku kan ? ko cakap kat mak aku yang ko daa dpat lesen , tapi ko tak cakap pon nan aku time tuu . time tuu aku nga betol kan moto , aku mintka rokok kat ko pon , ko tak bagi , sampai abez ko isap pastu ko teroz alek . hari ke5 ko pakai moto , ko ajak aku lepak depan skola , ko cakap nak g jumpe ella time tuu hari jumaat . kite tak g sembahayang pon coz gare gare teman ko dating kan ? aku gerak g TNB blakang skola tuu , lepak nan zik n dak dak tapi laen yang jadi , zik nan aku betumbuk lak coz tak puas aty sal awek dyer . ko teroz datang , ko tinggal an ella bab nak tolong aku kan ? ko igat tak yop ? malam tuu , kite sume nga sebok2 siap nak kuar kan ? kite nak g danau , cari barang , tapi hajat kite tak sampai kan ? baru kuar simpang depan rumah , ko xcdent . ko jato pastu budak budak langgar ko kan ? termasok aku sekali . tapi sume tak sengaje , coz jalan tuu gelap gelita . tak nampak aper pon . mase ko jato , ko cube bangon nak lari ketepi , tapi tak sempat , coz dak2 daa langgar ko dulu . ko terpusing , aku plak sampai . aku nak elak , tapi tak sempat . kite sume bawak laju time tuu . aku terlanggar ko , then aku jato . time aku jato , aku tengok , ko daa tak begerak lagi . aku , marol , wan cepat2 angkat ko bawak ke tepi . wan pangku ko , time tuu ko memang daa 50-50 . aku , marol ajar ko mengucap , tapi ko muntah darah alek , bnyak giler . aku , wan , marol , lap darah ko . then time tuu kebetulan ader kete lalu . kitorang blok mintak tolong , then abg tuu tolong . hisham yang pangku ko mase dalam kete otw g hospital . tapi sayang , ko tak sempat sampai . ko meninggal dalam kete tuu . yop . . ko tau tak ? isteri abg owner kete tuu , dyer fobia sebab ko . time nak kebumikan ko tuu , dyer ader yop . dyer datang sekali . time tuu , aku tengok , sume dak2 kite , adeq bradik kite , awek ko , family ko , sume menangez . mase kat rumah , aku tak sempat pon nak tengok , tatap muke ko wat kali terakhir , tapi aku dapat gak , coz time kat kubur , orang nak bawak ko turun tuu , ALONG FARAH , panggil aku soh tunggu kat bawah , sambut ko . aku tak kuat time tuu , tapi aku cube kuat an gak . bile aku sambut ko , aku dapat tengok muke ko , tapi time tuu , stile bedarah g idong ko . pendarahan ko tak berenti pon . mase tu , aku memang daa nak pengsan , along soh aku nek atas coz along tengok aku daa len macam . yop . . itu laa saat terakhir aku tengok , aku tatap wajah ko yop . . aku nak menagez , tapi aku tak mampu yop . . aku ingat pesan ko , antare kawan2 kite yang g , kite jgan menangez . ayop . . kenapew ko g yop ? kalau ko ader skang , mesti dak2 tak macam nie yop . mesti tak berubah . tapi skang dak2 daa berubah , dah tak cam dulu g . kalau lah ko tau aper yang dak2 wat kat aku skang , mesti ko mara kan ? ko tak suke dak2 kite begado . kalau ko ader , mesti ko setel an prob kitorang ., tapi ko daa tader . ko daa tinggal kan kitorang yop . ko daa jaoh . . jaoh dari kami . ko daa bahagia kat sanew . . yop. . aku nak ikot ko buleyh ? aku daa tak kuat nak harungi sume nie . aku daa tak der tempat nak mengadu g yop . . ko sendiri tau aku kene buang dari famly cam ner kan ? ko tau citer dari A sampai Z kan . lepas ko , aku citer kat man . tapi man pon daa g lepas staon ko g yop . daa 4taon ko g tinggal kan kitroang . man pergi pas ko , dyer g bab xcdent gak . yop . . aku rindu ko . walaupon ko daa tader , ko tetap ader lam diri aku . ko nan man . orang yang paling aku syang . korang abang aku , tapi macam adeq bradeq aku . korang be2 jerk yang pham aku . even now aku daa ader awek , tapi aku taleyh nak citer kat dyer yop . . man . . aku taleyh citer macam mane aku citer kat korang . . aku selalu wat dyer nangez yop . macam semalam , aku gado nan dak2 kite , dyer yang jadi mangse yop . . sampai dyer cakap aku ignore dyer n jgan cari dyer lagi . aku kesian kat dyer . . dyer yang jadi mangse . aku sayang dyer . . tapi aku taleyh nak citer paper kat dyer . aku tak nak susah kan dyer . aku nan dyer baru couple tapi macam2 dugaan yang sampai . aku selalu wat dyer nangez . aku tak nak sume nieh . aku takot . aku takot orang yang aku sayang tinggalkan aku lagi macam korang be2 tinggal kan aku . . tapi kenapew mesti orang yang aku sayang yang tinggal kan aku ? kenapew ? ayop , man . . bagi aku jalan macam mane aku nak lalui , tempuh sume nie . aku tak kuat . . . . . !!!!!!
kenangan yang sentiase kekal dan tak akan luput .
MUHAMMAD HAIQAL b IBRAHIM
(ayop)
al-fatihah ;'(



mood : crying n crying

No comments:

Post a Comment